Burendag Bovenkerk 2019
Burendag Bovenkerk 2019 Jan Folkers

Bovenkerk viert Burendag met brunch, muziek en historische speurtocht

17 september 2020 om 19:07 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

In deze coronatijd zijn veel leuke buurtactiviteiten afgelast, zo ook in Bovenkerk. Daarom hebben het Bovenkerkse Bewonersplatform en het organisatieteam van het jaarlijkse Zomerfeest de krachten gebundeld om een coronaproof evenement voor de buurtgenoten te organiseren. Hiervoor is de Nationale Burendag op zaterdag 26 september a.s. uitgekozen.

 

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds. Bekend onderdeel is de Burenbrunch die in Bovenkerk die dag van 11:00 uur tot 15:00 uur wordt georganiseerd in het Urbanuspark. Het is een kleinschalig evenement met, naast een lekkere brunch, activiteiten voor kinderen, muziek én een wandeling door Bovenkerk. Bij mooi weer gaat het badje open en de Buitenspeelbus van Amstelveen Sport is aanwezig.

 

De wandeling wordt heel speciaal. Het is een historische speurtocht met als doel jong en oud en nieuwe en oud-Bovenkerkers met elkaar te verbinden. Deelnemers komen al wandelend van alles te weten over de geschiedenis van het dorp.

 

De speurtocht gaat door het oude gedeelte van Bovenkerk, door de nieuwbouw en langs de grenzen van het dorp. Op diverse punten zijn activiteiten te doen en de inwendige mens wordt ook niet vergeten. Vanaf 11:00 uur kunnen geïnteresseerden hun wandeling starten bij één van de 5 startpunten, te weten; Het Urbanuspark, Hoogeveen aan de Noorddammerlaan, hoek Mgr. Dr. H. Poelslaan/Brouwerslaan, het VOKA-gebouw aan de Vierlingsbeeklaan of bij de jeu de boulesbaan (Ringslang).

 

Deelnemers aan de Burendag kunnen aanwezig zijn bij de brunch én meedoen aan de speurtocht of kiezen voor één van de activiteiten. Aanmelden is met name voor de brunch noodzakelijk en kan via lex.koot@ziggo.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie