Debuteren ondanks coronacrisis: De wensvader

24 mei 2020 om 12:43 Kunst Deel je nieuws

Eric de Rooij, al jaren verbonden aan een verpleeghuis in Amstelveen, heeft in mei, ondanks de beperkingen rondom corona, zijn debuutroman gepresenteerd: De wensvader.

In De wensvader leidt Erik Poelman al jaren een kalm bestaan als Leonie hem vraagt voor het vaderschap van haar kind. Haar vraag komt precies op het goede moment, want het bestaan thuis, met poes en man Aad, is een sleur geworden. In het verzorgingshuis waar hij werkt, gaat iedereen dood. Erik wil leven en het leven doorgeven. Dan benadert ook vriendin Sonja hem met de vraag of hij donor wil worden.
De wensvader gaat over veertigers op drift en oude mensen die het leven afronden. Een tragikomedie waarin mensen de strijd aangaan met hun lichamelijk verval, de biologische klok en smartphones. Terloops worden ethische dilemma's rondom nieuw en voltooid leven aangesneden. Het is uitgegeven bij uitgeverij kleine Uil.

De Rooij publiceerde eerder poëzie en literaire wandelgidsen. In het dagelijks leven is hij geestelijk begeleider. Hij zette zich in voor de eerste Roze Loper voor een Amstelveens verpleeghuis, die mede een inspiratie voor de gemeente was om van Amstelveen een regenbooggemeente te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie