Trouwfoto Cor van Ballegoy en Cathrien Cligge
Trouwfoto Cor van Ballegoy en Cathrien Cligge Eigen foto

Amstelveense Cathrien van Ballegoy-Cligge viert 100e verjaardag en woont 100 jaar in Amstelveen

17 mei 2020 om 09:38 Mensen Deel je nieuws

Woensdag 27 mei aanstaande viert de Amstelveense mevrouw Cathrien van Ballegoy-Cligge haar 100ste verjaardag. Door de coronamaatregelen moet het grote feest nog even worden uitgesteld, maar haar familie laat de dag zeker niet ongemerkt voorbij gaan.

Mevrouw van Ballegoy werd in 1920 geboren in Nieuwer-Amstel, in een gezin met 9 kinderen (3 jongens en 6 meisjes) waarvan er nog 3 in leven zijn. Zij werkte als hulp in de huishouding tot ze in 1944 trouwde met Cornelis van Ballegoy uit Amsterdam.Cor overleed in 1986. Hun oudste zoon werd op 5 mei 1945 geboren. In 1993 is hij overleden. In totaal kreeg het echtpaar zeven kinderen, zes zonen en één dochter. De familie groeide verder uit met tot nu toe 12 kleinkinderen (waarvan één kleinzoon helaas is overleden) en 19 achterkleinkinderen.

Mevrouw van Ballegoy woonde met haar gezin op verschillende adressen in Amstelveen, waaronder Het Ooievaarsnest, het Catherina van Clevepark, de Koen van Oosterwijklaan en de Lindenlaan. Sinds oktober 1964 woont ze in de Aïdastraat in de wijk Bankras, waar zij na oplevering van de wijk één van de eerste bewoners was.

Het bereiken van een hoge leeftijd zit in de genen van de Amstelveense familie Cligge. Haar vader en moeder (Jan en Cornelia) werden respectievelijk 93 en 96 jaar oud en diverse broers en zussen hebben een leeftijd ver in de 90 bereikt. Haar inmiddels overleden zus Marie Annes-Cligge werd ook 100 (in 2011). Tot groot verdriet van mevrouw van Ballegoy heeft ze kort geleden afscheid moeten nemen van haar 98-jarige zus Nel. Zij overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

Mevrouw van Ballegoy is goed bij de tijd en bijzonder fit voor haar hoge leeftijd. Ze is goed op de hoogte van wat er in haar buurt, maar in de wereld, gebeurt. Ze weet de namen en geboortedata van al haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen en houdt ze bij waar iedereen zich mee bezighoudt. Haar favoriete hobby is handwerken. Ze breit, haakt en borduurt en zet regelmatig een kledingstuk in elkaar. Ook is ze graag samen met haar jongste zoon in de tuin aan het werk.

Mevrouw van Ballegoy geniet ervan haar familie om haar heen te hebben. Door de coronacrisis is dat nu helaas beperkt en slechts met 1,5 meter afstand mogelijk, maar gezien haar goede gezondheid vertrouwt de familie erop dat dit in de nabije toekomst zeker goedgemaakt kan worden. Haar 100e verjaardag wordt dan met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gevierd.

Met broers en zussen familie Cligge
Cathrien van Ballegoy-Cligge op deze foto 99 jaar oud
Cathrien van Ballegoy-Cligge met oudste zoon Cees op de wagen en Co erin
Cathrien van Ballegoy-Cligge tijdens haar werk (voor haar trouwen)
Cathrien van Ballegoy-Cligge als jonge vrouw.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie