great composers
great composers cinema amstelveen

The Great Composers - In Search Of Beethoven | ma 20 apr 19.30 uur in Cinema Amstelveen

12 maart 2020 om 14:32 Film Deel je nieuws

Van de makers van Exhibition On Screen | Verteld door Bafta genomineerde actrice Juliet Stevenson

In Search Of Beethoven richt zich op de romantische mythe dat Beethoven een heroïsch gekweld persoon was die vocht om zijn tragische lot van doofheid te overwinnen en die op zoek was naar zijn "onsterfelijke geliefde" maar uiteindelijk ongehuwd bleef. Het graaft dieper dan het beeld van de gemartelde, slechtgehumeurde en losgeslagen persoonlijkheid, om een heel ander en interessanter persoon te onthullen. In Search Of Beethoven brengt de werelden van toonaangevende artiesten en experts van Beethoven samen om nieuwe inzichten over deze legendarische componist te kunnen onthullen.

"Het was zo geweldig, ik moest ervan huilen" Mail on Sunday. "Subliem" The Telegraph "Deze film zorgt ervoor dat je meteen naar een Concertgebouw of dichtstbijzijnde klassieke muziekwinkel rent om te genieten van alle composities van Beethoven" The Telegraph.

De line-up van artiesten en interviewden bestaat onder andere uit Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrinton, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Fabio Luisi, Frans Büggen, Ronald Brautigam, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Janine Jansen, Paul Lewis, Lars Vogt, en Emanuel Ax.

Deze film wordt gezien als de beste film ooit gemaakt over Beethoven. Volgens The Beethoven Haus (Beethovens geboortehuis) is dit een film die je niet mag missen.

The Great Composers - de serie
Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn, naar het witte doek in de bekroonde serie "In Search of".

Het Beethoven-jaar 2020 wordt een groot Europees evenement. Vier samen met ons vier van de grootste componisten (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) voor de exclusieve heruitgave van de veel geprezen en bekroonde The Great Composers-serie, met de wereldwijde speciale bioscoopvertoning.

In december 2020 is het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren; een mooie aanleiding om stil te staan bij deze legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld.

Deze geliefde serie, die geschreven en geregisseerd is door Phil Grabsky, mag je niet missen op het grote scherm

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt Peter de Bruijn, recensent en filmjournalist van NRC een korte, informatieve inleiding over de componist. Aanvang 19.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie