Band Outta Nowhere treedt 4 april op tijdens Young Urbanus
Band Outta Nowhere treedt 4 april op tijdens Young Urbanus Eigen foto band Outta Nowhere

4 april 2e editie Young Urbanus: Amstelveens muziekfestival voor jonge bands

8 maart 2020 om 19:42 Muziek Deel je nieuws

Na het succes van de eerste editie van Young Urbanus, staan zaterdagavond 4 april opnieuw jonge bands uit Amstelveen en omstreken op het podium in het Noorddamcentrum (Bovenkerk).

Aanstormend talent
Door jong talent een podium te geven, sluit Young Urbanus aan bij de kunst- en cultuurdoelstelling van het college van Amstelveen. Onder de noemer “De stad als podium” wil het college het diverse aanbod aan kunst en cultuur in de gemeente meer zichtbaar maken. Niet alleen voor de gevestigde generatie, maar ook voor aanstormend jong talent. En dat is precies wat de organisatie van Young Urbanus ook wil bereiken.

Podiumervaring
Het Young Urbanus-festival biedt jong muziektalent de gelegenheid de zolderkamer of oefenruimte een keer te verruilen voor een zaal met publiek. Zo kunnen de bands podiumervaring opdoen en familie, vrienden en klas- en buurtgenoten laten horen wat ze in huis hebben.

Net als vorig jaar is het animo onder de jeugd groot. Zeven bands hebben zich aangemeld. Het zijn o.a. schoolbands van verschillende Amstelveense middelbare scholen en bands die zijn ontstaan op Amstelveense muziekscholen. De (cover)bands spelen uiteenlopende muziekstijlen, waaronder disco/soul, pop, blues, rock, jazz/funk.

De organisatie
Young Urbanus een initiatief van vrijwilligers uit Bovenkerk, Muziekschool Amstelveen, Muziekcentrum Logblock, Rob van den Oever Drums & Studio en het Noorddamcentrum.

Meer informatie over Young Urbanus
Young Urbanus start zaterdag 4 april om 18.30 uur. De zaal van het Noorddamcentrum in Bovenkerk gaat om 18.00 uur open. Toegang is gratis. Volg  Young Urbanus via Twitter: @YoungUrbanus en Instagram: YoungUrbanus2020

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie