AED
AED Stefan van den Broek

BuurtAED-actie in Keizer Karelpark groot succes

15 januari 2020 om 10:28 Wonen Deel je nieuws

Amstelveen, 147 januari 2020 - In de omgeving van de Soerlaan hangt binnenkort een AED. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 5 weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Stefan van den Broek en Natalie Touré namen het initiatief voor een actie in de buurt om een AED aan te schaffen: De initiatiefnemers zijn trots op de buurt, maar vooral op de betrokkenheid die er is bij dit initiatief. Ook de buurtbedrijven Borrie, Accepteasy, Holtrop Ravesloot en de gebouweigenaar van het kantoorpand aan het Keizer Karelplein hebben bijgedragen aan het slagen van de actie. Deze actie is natuurlijk niet alleen maar voor de eigen buurt. Op deze manier dragen ze bij aan de hulpverlening in de omgeving van de Soerlaan, Fokkerlaan, Keizer Karelplein en het redden van levens! De buurt AED krijgt een centrale - en voor iedereen toegankelijke - plek. Op deze manier is hij voor zowel de buurtbewoners als de Burgerhulpverleners goed bereikbaar. De AED zal worden aangemeld bij het landelijk registratiepunt zodat de AED binnen het netwerk van Burgerhulpverleners bekend is.

Binnenkort gaan geïnteresseerden in de buurtt men samen een reanimatiecursus volgen. Aanmelden voor de cursus kan via: soerlaan@gmail.com

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie