College bereid tot meedoen aan autoloze zondag in Amstelveen

9 december 2019 om 11:43 Politiek Deel je nieuws

De fracties van GroenLinks en de ChristenUnie zijn blij dat het college, in antwoord op de schriftelijke vragen van de twee partijen, heeft aangegeven, ook Amstelveen te laten meedoen aan de internationale autoloze zondag 2020.

 

De voordelen van een autoloze zondag zijn groot: schonere lucht, meer ruimte om te spelen, sporten en te bewegen, verrassende nieuwe plekken voor bijeenkomsten en evenementen. Daarom zijn we blij dat het college toezegt om een dag lang een aantal centrale plekken in Amstelveen autovrij te houden. Dat zouden volgens het college onder andere een deel van het Stadshart en het Oude Dorp kunnen zijn.

 

Een autoloze zondag zal gaan plaatsvinden onder de regie van de gemeente. Bewoners en ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun straat aan te melden voor het autovrij maken van hun straat op deze zondag. Zij kunnen dan zelf leuke activiteiten gaan organiseren. Het college wil meedenken en faciliteren. Ook wil het college graag gebruik maken van de communicatie van het rijk over de autoloze zondag.

 

De fracties van GroenLinks en ChristenUnie roepen daarom bewoners en ondernemers op om hun straat bij de gemeente aan te melden voor de autoloze zondag die in september 2020 zal plaatsvinden. De fracties willen graag meedenken over activiteiten die in Amstelveen rond de autoloze zondag worden ontwikkeld.  

 

“Het zou mooi zijn als we in het licht van de klimaatverandering ook hier in Amstelveen samen met elkaar de autoloze zondag kunnen vieren!”

 

 

Martin Kortekaas                                                                          Bert de Pijper

 

fractievoorzitter GroenLinks                                             fractievoorzitter ChristenUnie

Tel. 06 – 24150926                                                                     Tel. 06 – 45489620

 

Bijlage: Antwoorden van het college op de schriftelijke vragen van GroenLinks en ChristenUnie over de internationale autoloze zondag 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie