Een stadspiano op het Stadsplein

5 december 2019 om 14:52 Politiek Deel je nieuws

De ChristenUnie zal tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 11 december a.s. bij de behandeling van de cultuuragenda 2020 – 2024 de motie “Een stadspiano op het plein” indienen.

De motie heeft als doel om na te gaan of op, of in de directe omgeving van het Stadsplein een “stadspiano” geplaatst kan worden, waarop voorbijgangers kunnen spelen. Bij gebleken succes kan worden nagegaan of ook in andere winkelcentra in Amstelveen, bijv. Westwijkplein of Groenhof, piano’s geplaatst kunnen worden. Op deze wijze wordt invulling geven aan de doelstellingen uit de cultuuragenda, om kunst en cultuur dicht bij de inwoners van Amstelveen te brengen.

 

“Inspiratie voor plaatsing van een stadspiano te over. Op de voorpagina van de cultuuragenda staat als titel ”de stad als podium” met een foto van een piano midden op de weg. Daarnaast bezocht één van onze fractieleden Jeruzalem. In die stad staat midden op het Jaffaplein in Jeruzalem een piano, die door voorbijgangers bespeeld kan worden. Op een aantal grote stations in Nederland is inmiddels de “stationspiano” verschenen, die de sfeer in de stationsgebouwen ten goede komt.

Muziek verbindt mensen met elkaar. Toeschouwers blijven staan om naar de muziek te luisteren. Het geluid van de klanken van een piano maakt de aanwezigen blij. Wat zou het mooi zijn als ook in de Amstelveense winkelcentra pianoklanken, mensen blij maakt en op deze wijze cultuur direct bij de mensen brengt”, aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie