richtingaanwijzer bij rotsen
richtingaanwijzer bij rotsen vrij van rechten

De Depressie Vereniging is gestart met een supportgroep in Amstelveen.

5 december 2019 om 14:13 Mensen Deel je nieuws

Depressie is iets waar veel mensen mee krijgen te maken, zelf, of door iemand in hun omgeving. 

De Depressie Vereniging organiseert in heel Nederland supportgroepen, geleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Ze is bedoeld voor mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Een supportgroep is geen therapiegroep en kent ook geen behandelprogramma. De groep kan een belangrijke rol spelen in jouw leven, naast je behandeling. Maar je kunt er ook aan deelnemen als je niet in behandeling bent. Vaak ervaren de mensen de groep als steun en houvast.
In een supportgroep ben je zoals je bent. Je hoeft niets. Iedereen kan op zijn of haar eigen wijze meedoen. Alles is er bespreekbaar, in een beschermde omgeving van vertrouwen.
Vaak blijkt de behoefte groot, maar is er ook de onbekendheid met het bestaan van een supportgroep. In Amstelveen is die er nu dus.

De groep wordt geleid door twee ervaringsdeskundige gespreksbegeleiders, en komt tweewekelijks bij elkaar op maandagochtend van 10.00 - 12.00 uur, in Wijkcentrum De Meent in Amstelveen. 

Heb je behoefte om je erkend te voelen, je ervaringen te delen of misschien je voordeel te doen met ervaringen van anderen, zet de stap (ook al vind je dat misschien wat moeilijk), en meld je aan. Er is nog plaats. 

Aanmelden kan via de website depressievereniging.nl. Daar vind je ook verdere informatie. Je kunt je ook rechtstreeks  aanmelden bij een van de gespreksleiders: info@dejagerlifecoach.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie