Start bij Restaurant
Start bij Restaurant "Cantina del Corazon" (voorheen de vergulde zon). In ‘Belgische’ sfeer. Foto organisatie.

Wielerronde Nes a/d Amstel

vrijdag 9 juni 2023 19:00 tot 22:00

Vrijdagavond 9 juni  a.s. staat Nes a/d Amstel weer in het teken van de wielersport. De unieke plaatselijke ronde gaat van start met een vol deelnemersveld

Om 19.30 zal het start­schot klinken van het door de Supportersvereniging in samenwerking met WTC de Amstel georganiseerde wielerfestijn. Geen rondjes om de kerk maar een ‘Belgische’ wedstrijd op een loodzwaar parkoers van 12 kilometer lengte door de polders tussen Nes a/d Amstel, Amstelveen en Uithoorn. Er wordt gestart in vier groepen. Er komt een sterk deelnemersveld van rond de 200 renners aan de start.

De categorieën amateurs A en junioren rijden een wedstrijd over 60 kilometer. Er zijn geen uitgesproken favorieten maar Viggo Tijssen uit Amstelveen zal zeker een gooi naar de overwinning doen. Ook de winnaar van vorig jaar, Paul den Edel, is van de partij evenals Jeroen Breewel winnaar van de ronde van Amstelveen

Ook de Masters 40+ / sportklasse (48 km) zullen evenals in voorgaande jaren voor spekta­kel gaan zorgen. Er vallen immers aan­trekkelijke prijzen te verdienen die zijn geschonken door een groot aantal sponsors. Hoofdsponsor is van der Veldt Bronbemaling BV uit de Kwakel. Favorieten zijn de WTC de Amstel talenten. Zij zullen af moeten rekenen met Brian Burggraaf de winnaar van de vorige editie. De vraag is of oud gedienden zoals Auke Broex (Ouderkerk), Marcel Jacobs (De Kwakel) en John Oudshoorn(Uithoorn) mee kunnen strijden om de overwinning. 

De derde groep wordt gevormd door bijna 50 dames (36 km). De grote belangstelling onderstreep dat het vrouwen wielrennen in de lift zit. De hoop is gevestigd op Roos Markus. Kan zij in de voetsporen treden van haar zussen Riejanne (4e in de ronde van Spanje) en Femke (drager van de bolletjes trui in de tour de France) ? 

Lisanne Immerzeel is de afgelopen weken in topvorm en kan samen met de winnaar van vorig jaar Myrte Sandu tot de favorieten worden gerekend. 

Als laatste gaat er een groep jeugdige renners (nieuwelingen 15-17 jaar) van start voor drie rondes over het zware parkoers. Daarin de heerser van het Nederlandse Nieuwelingen wielrennen en topfavoriet: Michiel Mouris die onlangs de ronde van Amstelveen en de klimomloop  Simpelveld op zijn naam heeft geschreven.

Parkoers afgesloten voor verkeer

De start en finish bevinden zich voor restaurant “Cantina del Corazon”. De renners rijden vanaf dit punt over de Amsteldijk zuid naar de “Rode Paal” bij Uithoorn. De weg wordt vervolgd over de Hollandsedijk, Oude Bovenkerkerweg, fietspad Bovenkerkerweg en vervolgens de Nesserlaan. Tenslotte komen de renners via de Amsteldijk weer richting Finish.

Dit parkoers zal tussen 19.00 uur en ongeveer 21.00 uur voor al het doorgaande verkeer en bestem­mingsverkeer worden afgesloten. Toeschouwers voor de wieler­ronde dienen dus uiterlijk om 19.00 uur in de dorpskern aanwe­zig te zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen van de organisatie. De toeschouwers ontvangen een gratis programma.