Markus Blaaskwintet
Markus Blaaskwintet Markus Kwintet

Klassiek Concert in de Bolder

zondag 17 december 2023 15:00 tot 16:00

Op 17 december speelt het Markus Blaaskwintet in de Bolder. Het kwintet werd opgericht in 2010 en bestaat uit 5 musici die in diverse orkesten en ensemblesoptreden.Het kwintet heeft een veelkleurig palet aan klanken. De musici zijn gepassioneerde kamermuziekspelers. Hun doel is om het publiek steeds weer te verrassen en ze zijn daarom altijd op zoek naar oorstelende werken van bekende en minder bekende componisten.

In de Bolder speelt het Markus Blaaskwintet muziek van Scarlatti, Schubert, Taffanel en Jasper Bon.

Wim Markus studeerde in Utrecht fluit bij Adriaan Bonsel en muziekwetenschap bij Eduars Reeser.

Hij gaf les aan de Zeister Muziekschool. Aan het conservatorium van Amsterdam doceert Wim muziek van de twintigste eeuw. Hij treedt regelmatig op als fluitist, stelde het Markus Blaaskwintet samen en heeft onlangs een boek uitgebracht over Adorno,Schoenbergen Strawinsky met als titel :” Een feest waar hij niet naar toe zal gaan “.

Harm Meijer had les bij Karin Meijer en is een bevlogen hobospeler, die al 30 jaar  meespeelt in diverse (harmonie)-orkesten en ensembles. Zo speelde hij in de jaren 90 in het Coda Kamerorkest o.l.v Rutger van Leyden en vanaf 2005 in diverse projecten met het Constanzeorkest o.l.v dezelfde dirigent.

Marnix van den Berg studeerde informatica aan de TU Eindhoven en besloot daarna toch de muziek in te gaan. Hij studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium en studeerde in 2008 af. Sindsdien is hij werkzaam als docent en kamermusicus. Hij  is dirigent van het Bosch Blazers Ensemble en is regelmatig te horen als solist bij amateurorkesten.

Jasper Bon studeerde naast piano, fagot bij onder andere  Brian Pollard. Sinds 2001 is hij vaste fagottist in het Promenadeorkest. Verder speelt hij bij Ensemble Esprit en het Czaar Peter Operette Orkest. Hij componeerde recentelijk pianostukken, 4 blaaskwintetten , 2 pianotrio ‘s ,en diverse soloconcerten met orkest.

Ietsje Bontekoe stuideerde natuurkunde aan de TU Eindhoven en hoorn aan het Utrechts Conservatorium. Zij speelde in diverse beroepsorkesten als remplacante .Zw was als hoorniste verbonden aan RBO Sinfonia.

Tegenwoordig werkt Ietsje als docent hoorn en trompet aan de muziekschool Zeist.

Daarnaast houdt zij zich intensief bezig met de harmonie- en fanfaresector in Nederland.

In dat kader is ze initiatiefnemer en artistiek leider van AdeZI (Adem en Ziel) waarbij amateurorkesten elkaar ontmoeten in gezamenlijke concerten en jonge talenten de kans krijgen om met orkest op te treden.

Locatie