Afbeelding
Politie.nl

Acht bestuurders betrapt op rijden onder invloed bij grote alcholcontrole in Amstelveen

27 november 2023 om 12:25 Overig

AMSTELVEEN Acht bestuurders zijn zaterdagavond bij een grote controle in Amstelveen betrapt op rijden onder invloed. De controle vond op twee locaties plaats. De politie begon de controle omstreeks 18.30 uur op de Beneluxbaan. Na enige tijd werd die verplaatst naar de Oranjebaan. In totaal werden ruim driehonderd bestuurders gecontroleerd op gebruik van alcohol en drugs. 

Van deze 300 bestuurders reden er volgens de politie 5 onder invloed van alcohol en 3 onder invloed van drugs. Tegen deze 8 bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt. Eén van deze bestuurders testte volgens de politie niet alleen positief op cannabis, maar bleek ook te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. 

Aan het einde van de controle troffen politieagenten in een ander voertuig harddrugs aan. De drie inzittenden van het voertuig wilden niet verklaren van wie de drugs waren. Ze zijn alle drie aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De drugs zijn in beslag genomen. 

De politie kondigt aan de aankomende weken te blijven controleren op het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie