Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen.
Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen. VLN Nieuws

Flinke files op de Van der Hooplaan Amstelveen door stuurfoutje van buschauffeur

8 november 2023 om 18:50 Overig

AMSTELVEEN Op de Van Der Hooplaan en de Sportlaan stond het verkeer woensdagavond rond 18.00 uur flink vast. Door een stuurfoutje reed een buschauffeur van Connexxion zich klem op de rotonde op de Van der Hooplaan bij de Sportlaan.

Een buschauffeur wilde de verkeerde afslag van de rotonde nemen, bedacht zich en dacht nog net voldoende ruimte te hebben om dit te corrigeren. Helaas gooide een lantaarnpaal roet in het eten en had de chauffeur daardoor toch te weinig ruimte.

Door de knik die ontstond tussen het voorste deel en het achterste deel van de gelede bus, schoot het systeem van de bus in een beveiliging. De bus blokkeerde daardoor voor een groot deel de rotonde. Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen.

Medewerkers van de technische dienst van Connexxion moesten er aan te pas komen om deze beveiliging uit te schakelen waardoor de bus weer in beweging kon komen. Via het fietspad is de bus uiteindelijk voor de supermarkt langs weg gereden. Volgens omstanders hield de bus ruim 45 minuten het verkeer op.


Verkeer ging via het fietspad langs de gestrandde bus. Foto: VLN Nieuws


Dus bus kon na 45 minuten weer in bewegen komen en werd via het fietspad weggereden. Foto: VLN Nieuws

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie