Afbeelding
Politie.nl

Tumult bij winkelcentrum Middenhoven: drie mannen aangehouden

7 juli 2022 om 11:50 Overig

 AMSTELVEEN Politieagenten van Basisteam Amstelveen kwamen woensdagavond tijdens hun ronde omstreeks 20.15 uur bij de zij-ingang van winkelcentrum Middenhoven middenin een onrustige situatie terecht. Er was een hoop tumult op straat en het leek alsof er gevochten zou worden. 

Direct werd om ondersteuning gevraagd. Een van de betrokken personen was duidelijk onder invloed en liep met een geopend blikje bier rond. Hij is aangehouden vanwege het overtreden van het alcoholverbod rondom het winkelcentrum. Terwijl deze man werd aangehouden kwam een buurtbewoner verhaal halen en hinderde daarbij de agenten in hun werk. Uit veiligheidsoverwegingen trokken deze kort de wapenstok. Nadat de eerste verdachte was aangehouden kon het onderzoek naar de toedracht van dit tumult worden voortgezet. Een andere betrokken man kon op eerste vordering geen identiteitsbewijs tonen en is daarop ook aangehouden. De derde man, die eerder de aanhouding bemoeilijkte, bleef vervelend aanwezig en luisterde niet naar de bevelen om te vertrekken. Na hem meerdere malen gevorderd te hebben om weg te gaan is ook hij aangehouden voor het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Alle verdachten zijn hierop overgebracht naar het politiebureau in Amstelveen. Zij hebben een of meerdere bekeuringen gehad. Onder andere voor in dronken staat de orde verstoren, niet voldoen aan een bevel om zich te verwijderen, overtreding van het alcoholverbod en overtreding van de Wet Identificatieplicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie