Afbeelding
Archief

Getuige in zaak van schennisplegingen Amstelveen heeft zich gemeld

12 april 2022 om 16:50 Overig

AMSTELVEEN De specifieke getuige die werd gezocht in verband met het onderzoek naar schennisplegingen in Amstelveen heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Gisteren werd er via een persbericht een oproep aan haar gedaan met het verzoek om contact op te nemen. De politie is blij dat zij dat gedaan heeft, omdat dat helpt in het verdere onderzoek. Het ging om een alerte vrouw die na een incident met een schennispleger op woensdagavond 30 maart hulp had geboden aan een kind. 

Dat incident vond rond 18.30 uur plaats bij het tunneltje onder de Beneluxbaan ter hoogte van de atletiekbaan in Amstelveen. Daarnaast heeft de politie nog enkele meldingen van schennisplegingen in onderzoek die in 2022 hebben plaatsgevonden in de omgeving van de wijk Groenelaan. Een man liet daarbij zij geslachtsdeel zien aan kinderen. Of het om dezelfde verdachte gaat is niet zeker, maar aangezien de schennisplegingen gericht waren tegen kinderen en de locaties relatief dichtbij elkaar liggen, houdt de recherche hier wel rekening mee. Omwille van het onderzoek deelt de politie op dit moment geen inhoudelijke informatie over de eerdere meldingen. 

Om de verdachte of verdachten op te sporen en aan te kunnen houden, is het volgens de politie belangrijk dat eventueel verdachte situaties direct gemeld worden. Wanneer het gaat om een heterdaad situatie dan mag 112 gebeld worden. Als mensen informatie hebben over een eerdere schennisplegingen dan kan dit worden doorgegeven via 0900-8844, via een online tipformulier of via meldmisdaadanoniem.nl (zowel telefonisch als online). 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie