Afbeelding
Archief

Jongeren springen in de bres voor mishandelde hond

20 januari 2022 om 18:00 Overig

AMSTELVEEN De politie Amstelveen werd donderdag 13 januari door de meldkamer opgeroepen om naar winkelcentrum Middenhoven te gaan waar meerdere jongeren hadden gezien dat een man zijn hond meerdere keren had geschopt en vervolgens had los gelaten op het tramspoor. De jongens twijfelden geen moment. Ze vingen de hond op belden direct de politie.

De politie stelde ter plaatse een uitgebreid onderzoek in. De hond werd overgedragen aan de dierenambulance voor verdere (medische) zorg en in beslag genomen. Het dier wordt op een veilige plek opgevangen. De jongeren zijn verhoord als getuige. Uit het onderzoek bleek wie de eigenaar van de hond was. De politie trof de man aan in zijn woning. Het was duidelijk dat hij flink onder invloed van alcohol was en totaal buiten zinnen. Ook was hij gewond en daarom werd er direct een ambulance opgeroepen. Na onderzoek door het ambulancepersoneel werd de man naar het ziekenhuis gebracht maar daar weigerde hij alle verzorging en medische hulp. Hij is daarom uit het ziekenhuis gezet. 

Agenten hebben de man vervolgens naar huis gebracht zodat ze ook goed de huisvesting voor een huisdier konden bekijken. Naar hun oordeel was het onveilig om daar dieren te houden. Inmiddels is er een dossier samengesteld over de man dat zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Ook is er door de politie om een ‘houdverbod’ gevraagd bij de Officier van Justitie. Het houdverbod kan betekenen dat iemand geen dieren, minder dieren of bepaalde diersoorten niet mag houden of bezitten.

Op Facebook meldt politie Amstelveen: ‘We zijn de jongeren dankbaar voor hun snelle en goede optreden! Ze hebben ons direct gebeld en liefdevol de hond opgevangen.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie