Afbeelding
Politie.nl

Drie verdachten aangehouden bij garagebox in Vlielandstraat Amstelveen

3 november 2021 om 13:16 Overig

AMSTELVEEN De politie heeft zondagavond drie verdachten aangehouden bij een garagebox aan de Vlielandstraat in Amstelveen. In de openstaande garagebox bevond zich veel (elektrisch) gereedschap.  Ook waren elektrische fietsen zichtbaar. Na het controleren van het framenummer van een van de fietsen bleek deze als gestolen te zijn opgegeven. Hierop zijn de drie mannen aangehouden voor heling. De mannen bleken ook al eerder aangehouden te zijn voor woning- en bedrijfsinbraken of andere diefstallen.

De aanhouding vond plaats nadat twee agenten een verdachte situatie zagen in de Vlielandstraat. Voor een openstaande garagebox stond een busje met een Roemeens kenteken. In de garagebox bleken twee mannen aanwezig te zijn. Toen de collega’s dichterbij kwamen kwam er ook ineens een man uit de bestelbus gestapt. Van de drie mannen zijn hierop hun identiteitsgegevens gecontroleerd en is garagebox verder bekeken, waarbij onder meer de gestolen fiets werd aangetroffen. Verder bleek de bestelbus ook in andere delen van Nederland te zijn gesignaleerd bij diverse verdachte situaties.

Met toestemming van de Officier van Justitie en met een machtiging van de Rechter-Commissaris is ook het bestelbusje verder doorzocht. De bus was namelijk deels ingericht als woning. Ook hier werden voorwerpen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij inbraken. Inmiddels zijn de mannen in verzekering gesteld en is op last van de Officier van Justitie de bus verbeurd verklaard. Deze zullen zij dus niet meer terug krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie