De vuurwapens, nep-vuurwapens en stroomstootwapens die tijdens de actie ingeleverd werden.
De vuurwapens, nep-vuurwapens en stroomstootwapens die tijdens de actie ingeleverd werden. Gemeente Amstelveen

Resultaat inleveractie Amstelveen: 19 vuurwapens en 31 messen

22 oktober 2021 om 13:47 Overig

AMSTELVEEN Tijdens de wapeninleveractie in de Week van de Veiligheid zijn in Amstelveen in totaal meer dan 60 wapens ingeleverd. Het ging daarbij om 19 vuurwapens, 15 nepvuurwapens, 31 messen en kapmessen en 2 stroomstootwapens. Ook werden er ruim 500 munitiepatronen ingeleverd.

De campagne ‘Zonder straf van je wapen af’ had tot doel wapenbezit onder vooral jongeren terug te dringen en vooral om het signaal af te geven dat het niet normaal is een wapen te dragen. Het is volgens de gemeente en de politie belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de risico’s van wapenbezit. Alleen voor deze week gold dat bij het inleveren van een wapen geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Alle overige wapens konden in een kliko op het politiebureau worden ingeleverd.

De opbrengst van de actie is zeer gevarieerd. Er zijn luchtdrukwapens, alarm/gas pistolen, stroomstootwapens, zwaarden, revolvers en geweren ingeleverd. Ook zijn diverse nepwapens ingeleverd die voor dreiging gebruikt kunnen worden. Daarom is het volgens de politie en de gemeente van belang dat ook deze wapens ingeleverd zijn. Al met al kijkt de politie terug op een geslaagde actie.

Burgemeester Tjapko Poppens is verheugd dat er zestig wapens ingeleverd zijn: “Elk wapen dat van de straat is, is er één.” Volgens de burgemeester zit de winst echter vooral in bewustwording. “Het is goed dat wij aandacht aan dit onderwerp besteden. Wij willen dat Amstelveense jongeren veilig opgroeien. Daar horen geen wapens bij. In Amstelveen hebben we, samen met de wijkagenten en het jongerenwerk, veel aan voorlichting onder jongeren gedaan. Hopelijk wordt het onderwerp daardoor ook thuis bespreekbaar.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie