Afbeelding
Politie.nl

Amstelvener op de bon wegens te zwaar beladen wagen vol drank voor Formule 1

2 september 2021 om 13:45 Overig

AMSTELVEEN Een 33-jarige Amstelvener is gisteren in het Amsterdamse havengebied betrapt op het rijden met een te zwaar beladen voertuig. De wagen was volgens de politie voor 75 overladen met een lading drank die was bestemd voor de Formule 1 in Zandvoort. De man werd bovendien aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

De aanhouding vond plaats tijdens een grote controle die in het havengebied werd gehouden door de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Koninklijke Marechaussee, de Douane, Port of Amsterdam en de politie. Tijdens deze actie werden onder meer zes 6 voertuigen gewogen, waarvan er vier te zwaar beladen waren, waaronder de door de Amstelvener bestuurde wagen.  

Bij de controle vond nog een houding plaats. Een 41-jarige man met de Duitse nationaliteit werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen. Daarnaast werden er proces verbalen uitgeschreven voor het verrichten van transportwerkzaamheden zonder de vereiste vergunning en het rijden zonder een werkende tachograaf. In één voertuig werd een kentekenplaat van een gestolen scooter aangetroffen. Een persoon diende een openstaande boete á 295 euro ter plaatse te betalen en een vreemdeling werd staande gehouden. Verder moesten bestuurders van meerdere voertuigen eerst acute gebreken verhelpen alvorens zij hun weg mochten vervolgen. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie