Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond.
Het speeltuintje waar de mishandeling plaatsvond. Google Streetview

Minderjarige verdachte van mishandeling Amstelveense tiener voorgeleid

30 juli 2021 om 10:40 Overig

AMSTELVEEN  De 14-jarige jongen uit Amstelveen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast moet blijven zitten.

De politie vermoedt dat het om lhbti+-gerelateerd geweld ging. Volgens haar vader werd Frédérique in een speeltuintje in Westwijk mishandeld nadat ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of een meisje is. Een jongen zou haar daarop meerdere keren hebben geslagen in het gezicht. Frédérique raakte daarbij zwaargewond.

De verdachte werd afgelopen dinsdag aangehouden en zit vast. Een arrestant mag door de politie maximaal drie dagen worden vastgehouden. De rechter-commissaris kan daarna de hechtenis met maximaal twee weken verlengen, de verdachte in vrijheid stellen of vrijlaten onder voorwaarden, zoals het moeten dragen van een enkelband.De termijnen om vast te zitten zijn voor minderjarigen hetzelfde, maar volgens een woordvoerder van het OM kan de rechter-commissaris er wel rekening mee houden dat het om een minderjarige gaat. Frédérique en haar vader hebben woensdagmiddag samen aangifte gedaan. (ANP)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie