Afbeelding
Archief

Verdachte van diefstal uit parfumerie Uithoorn aangehouden

12 april 2021 om 13:30 Overig

AMSTELVEEN Tijdens een politiesurveillance door Amstelveen op dinsdag 6 april kwam er via het ANPR-systeem een ‘hit’ binnen. Het was het kenteken van iemand die eerder verdachte was van een woninginbraak. De politieagent zag het voertuig rijden op de Beneluxbaan en reed er achteraan. 

Na een check van het politiesysteem bleek dat de eigenaar van de auto nog drie dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Met behulp van collega’s uit Amsterdam-Zuidoost en de Landelijke Eenheid Noordwest0=AZX58XAwAqvrOjqP7PQS7W_Aw-TnPamnypFaXBnEM-EIchmQ7F0WPBrFVIB3-nsYbX9CNFoG1Ate05GsofeI0vcfG-gO0VKwDe9hfGc8SjY6zG_Goy8_ZMuGIa5GUMnBLvljr7SO1MKgeSPwDs_CWITlvFN-vjg_3dq2SxDw-WY19w&__tn__=kK-R" tabindex="0" target="_blank"> werd het voertuig uiteindelijk gestopt op de Diemerpolderweg in Diemen. De eigenaar zat achter het stuur. Hij werd direct aangehouden. 

Omdat zijn auto moest worden geparkeerd werd de wagen onderzocht op waardevolle goederen. In de kofferbak werden twee grote tassen met parfums van diverse dure merken aangetroffen. De agenten hadden het ernstige vermoeden dat dit van diefstal afkomstig was en hielden de man daarom aan voor heling. In de twee tassen zaten ruim 70 verschillende soorten parfums en testers, allen nog voorzien van een anti-diefstaltag. Alle goederen zijn apart in beslag genomen. 

Na uitgebreid onderzoek blijkt dat de parfums zijn weggenomen bij een eerder gepleegde inbraak op dinsdagochtend 6 april op het Zijdelwaardplein in Uithoorn. Het onderzoek is inmiddels grotendeels afgerond en de verdachte heeft zijn straf uitgezeten. De dossiers zullen worden overgedragen aan het  0=AZX58XAwAqvrOjqP7PQS7W_Aw-TnPamnypFaXBnEM-EIchmQ7F0WPBrFVIB3-nsYbX9CNFoG1Ate05GsofeI0vcfG-gO0VKwDe9hfGc8SjY6zG_Goy8_ZMuGIa5GUMnBLvljr7SO1MKgeSPwDs_CWITlvFN-vjg_3dq2SxDw-WY19w&__tn__=kK-R" tabindex="0" target="_blank">Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie