Afbeelding
Politie.nl

Minderjarige jongen aangehouden na vondst ploertendoder

12 april 2021 om 12:28 Overig

AMSTELVEEN Bedreigingen van jongeren over en weer op social media zorgden donderdag voor onrust in Amstelveen, meldt de politie op Facebook. Gelukkig kwam de nodige informatie snel binnen bij de wijkagent en kon een plan worden gemaakt om eventueel in te grijpen. 

Het dienstdoende politieteam hield daarop extra toezicht op meerdere plaatsen in Amstelveen. Rond 19.20 uur kwam er een metro aan op halte Sacharovlaan aan de Hammarskjoldsingel in Westwijk met daarin enkele jongeren. Zij zijn staande gehouden en werden gevraagd naar de reden van hun aanwezigheid in Amstelveen. Enkele van hen kwamen uit Amsterdam en konden niet duidelijk maken wat ze precies in Amstelveen kwamen doen. 

Vanwege de geuite bedreigingen op social media zijn alle jongeren gefouilleerd. Bij een van hen werd de getoonde ploertendoder aangetroffen. Hij is direct aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de jongeman een HALT-afdoening aangeboden waar hij en zijn ouders akkoord mee zijn. Hiermee is de zaak afgerond. De ploertendoder is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie