Fragment uit videofilm over het onderzoek naar drugssmokkel via de luchthaven.
Fragment uit videofilm over het onderzoek naar drugssmokkel via de luchthaven. Koninklijke Marechaussee

Ook inval in pand Amstelveen in onderzoek drugssmokkel

17 maart 2021 om 10:11 Overig

AMSTELVEEN  De FIOD, de Douane en de Koninklijke Marechaussee hebben dinsdag in drie woningen en twee bedrijfspanden in Aalsmeer, Leiden, Amstelveen en Rotterdam invallen gedaan in een lopend onderzoek naar de smokkel van drugs via de luchthaven Schiphol. Hierbij zijn onder andere computers en administratie in beslag genomen.

FIOD, Douane en Koninklijke Marechaussee werken samen in het  CargoHarc-team Schiphol. Het lopende onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland en richt zich op voorbereidingshandelingen voor de smokkel van verdovende middelen uit Zuid-Amerika via de bloemenhandel en op witwassen van crimineel verkregen geld. Het onderzoek startte nadat informatie was verkregen dat er mogelijk verdovende middelen gesmokkeld zouden worden vanuit Zuid-Amerika naar Schiphol via vrachtvervoer. De drugs zouden vervolgens via diverse bedrijven verder gedistribueerd worden. Er zijn geen aanhoudingen verricht, deze worden op een later moment niet uitgesloten. Beelden van het onderzoek zijn te zien op YouTube

(tekst gaat verder onder de video)


Het Openbaar Ministerie Noord-Holland en de Koninklijke Marechaussee, FIOD, Douane en Belastingdienst werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit, drugssmokkel en witwassen op en rond de luchthaven Schiphol tegen te gaan. 

Recent verscheen een onderzoeksrapport waaruit bleek dat de sierteeltsector gevoelig is voor criminaliteit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie