Afbeelding
Politie.nl

Verdachten met inbrekersgereedschap en gestolen bakfietsen op pad tijdens avondklok

10 maart 2021 om 17:02 Overig

AMSTELVEEN Politie Amstelveen heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachten aangehouden in de wijk Groenelaan. Agenten gingen ter plaatse nadat een alerte buurtbewoner 112 had gebeld in verband met een verdachte situatie. De melder zag meerdere personen die met bakfietsen zouden lopen op de straat In de Wolken. Direct rukten meerdere politie-eenheden uit om poolshoogte te gaan nemen. 

Er ontstond een kleine achtervolging te voet waarna de politie twee verdachten heeft kunnen aangehouden. De bakfietsen werden niet direct aangetroffen. Wel werd inbrekerswerktuig bij de verdachten gevonden. Dit is in beslag genomen en de twee krijgen hiervoor een proces-verbaal. Omdat de verdachten buiten waren tijdens de avondklok krijgen zij ook daarvoor een proces-verbaal.

Na een zoektocht door de wijk werden ook nog twee bakfietsen gevonden. De bakfietsen zijn naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. Beide blijken van diefstal afkomstig te zijn en er is contact met de eigenaren. Zij kunnen hun bakfiets weer komen ophalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie