Afbeelding
Politie Amstelveen

Vier woningen binnen gevallen vanwege illegale prostitutie en mensenhandel in Amstelveen

5 maart 2021 om 14:19 Overig

AMSTELVEEN Afgelopen dinsdag zijn de politieagenten in Amstelveen samen met collega’s van de Regionale Recherche Midden-Nederland, Team Mensenhandel van de Vreemdelingendienst Amsterdam en de gemeente Amstelveen drie woningen binnen gevallen. Dit alles in het kader van een grootschalig en regio-overschrijdend onderzoek naar mensenhandel en illegale prostitutie. 

Bij de inval zijn twee verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht onderdeel te zijn van een groter crimineel netwerk dat zich bezig houdt met de uitbuiting van kwetsbare vrouwen. Het vermoeden is dat de vrouwen aan het werk zijn gezet als prostituee en een groot deel van de inkomsten af moesten dragen.

Een dag later zijn agenten nog een woning binnen gevallen. Deze actie stond in het teken van een afzonderlijk onderzoek naar illegale prostitutie. Hier werden twee vrouwen aangetroffen en de woning bleek bedrijfsmatig voor prostitutie te worden gebruikt. De woning is op last van de burgemeester per direct gesloten voor de duur van twee weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie