Recent heeft de politie in de twee panden een flinke hoeveelheden hennepplanten aangetroffen.
Recent heeft de politie in de twee panden een flinke hoeveelheden hennepplanten aangetroffen. Politie.nl

Tijdelijke sluiting van twee woningen in Amstelveen wegens hennepteelt

4 februari 2021 om 10:34 Overig

AMSTELVEEN Op last van burgemeester Tjapko Poppens zijn met ingang van 3 februari twee woningen in Amstelveen tijdelijk gesloten vanwege hennepteelt. het gaat om woningen aan de Jane Addamslaan in Westwijk en aan de Watercirkel in de wijk Groenelaan. Recent heeft de politie in deze twee panden een flinke hoeveelheden hennepplanten aangetroffen. 

In het pand aan de Watercirkel bevond zich een hennepkwekerij met circa 284 hennepplanten. De woning was niet bewoond en volledig ingericht op het kweken van hennep. Ook werd illegaal energie afgetapt. De politie heeft het pand ontruimd. Vervolgens besloot de burgemeester het pand per direct te sluiten. In de woning aan de Jane Addamslaan trof de politie een hennepkwekerij van 400 planten aan. Op dit adres was er naast energiediefstal ook sprake van waterdiefstal. Ook dit pand liet de burgemeester direct na ontruiming sluiten. 

“Hennepteelt is illegaal en in veel gevallen is de georganiseerde misdaad erbij betrokken. Daarbij zorgen hennepkwekerijen voor overlast in de woonwijken. Denk aan brandgevaar en stank. Door panden tijdelijk te sluiten willen wij drugsoverlast in de wijken tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In deze krappe woningmarkt moeten woningen beschikbaar zijn voor wonen en niet voor illegale activiteiten,” aldus burgemeester Tjapko Poppens in toelichting op het besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie