Afbeelding
Politie.nl

Amstelvener aangehouden na invallen in drugsonderzoek

14 september 2020 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN/AMSTERDAM De politie heeft op 8 september vier personen aangehouden die worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen. Een van de verdachten komt uit Amstelveen. De andere drie zijn afkomstig uit Amsterdam, Uithoorn en Zandvoort. De mannen zijn tussen 25 en 46 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen, enkele honderdduizenden euro’s, elf auto’s en zes vuurwapens in beslag.

De recherche kreeg de organisatie na een uitgebreid opsporingsonderzoek in beeld. Naast de vier aanhoudingen besloten rechercheurs over te gaan tot meerdere gelijktijdige invallen op diverse locaties in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Lelystad, Zandvoort en een badplaats in Spanje.

Tijdens deze invallen werden grote hoeveelheden softdrugs, elf voertuigen, zes vuurwapens en een contant geldbedrag van enkele honderdduizenden euro’s in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze goederen met winsten uit de handel in verdovende middelen zijn verkregen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat daarbij om geld afkomstig van criminele activiteiten, zoals diefstal of fraude. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

Het is voor de tweede keer korte tijd dat een Amstelvener wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij handel in drugs. De Landelijke Eenheid van de politie hield op 4 september onder meer een 39-jarige man uit Amstelveen aangehouden op verdenking van export van verdovende middelen via postpakketten. Ook een 36-jarige vrouw uit Amsterdam en een 35-jarige man uit Amsterdam werden opgepakt in van deze zaak. Er werden ook op vijf locaties in Amsterdam en Amstelveen invallen gedaan door de Dienst Landelijke Recherche. Bij de invallen werden tientallen kilo’s verdovende middelen en verschillende postpakketten met vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. De pakketten waren bestemd voor verzending naar het buitenland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie