Afbeelding
Politie.nl

Geen feestgedruis op Koningsdag maar toch bekeuringen

30 april 2020 om 21:30 Overig

AMSTELVEEN Het was voor iedereen een Koningsdag om niet snel te vergeten, aldus de politie op Facebook. "Waar wij normaal toezicht houden op de vrijmarkten en tussen het feestgedruis op de Amsterdamseweg staan was het nu een andere wereld. Geen vrijmarkt, geen podium en eigenlijk bijna een ‘gewone’ dag."

Toch was de politie wel aanwezig op straat en werd er opgetreden tegen verstoringen van de openbare orde en overtreding van de noodverordening.

Het overgrote deel van de Amstelveners hield zich keurig aan de noodverordening, meldt de politie. Er waren geen grote verstoringen of overtredingen maar toch moest hier en daar ingegrepen worden.

Op de Amsterdamseweg werden drie mannen aangehouden die bier verkochten op de openbare weg. Zij zaten te dicht op elkaar en hadden geen vergunning om alcohol te verkopen. De mannen waren afkomstig uit Brazilië en werden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Motorrijders van de politie hebben diverse malen proces-verbaal opgemaakt. Onder andere voor het met hoge snelheid negeren van het rode verkeerslicht, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.
Wijkagent Fred Kuiper was een groot deel van de dag op Uilenstede. Hij meldde dat er geen sprake was van incidenten en dat alles goed verlopen was conform de gemaakte afspraken.
Bij een straatfeest op de Floris van Alkemadelaan waren ongeveer 30 personen aanwezig. Op dringend verzoek van de politie werd het feest beëindigd en is alles netjes opgeruimd.
In het Amsterdamse Bos waren veel mensen die gezamenlijk op kleedjes genoten van muziek en eten en drinken. Hierbij werd vaak niet voldoende afstand gehouden. Agenten wezen de mensen op hun verantwoordelijkheid en de overtreding van de noodverordening.
Op de Dorpsstraat maakte een man die kennelijk iets teveel alcohol had gedronken vervelende gebaren naar agenten. Bij aanspreken wilde hij zijn identiteitsbewijs niet overhandigen en bleef hij tegenwerken. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verzette zich tegen het fouilleren en werd ingesloten. Hij werd later op de avond heengezonden met een aantal bekeuringen op zak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie