Afbeelding
ANP

Politie waarschuwt inwoners voor nieuwe babbeltrucs

24 oktober 2019 om 10:55 Overig

AMSTELVEEN Politie Amstelveen waarschuwt inwoners op haar Facebook-pagina voor nieuwe babbeltrucs die criminelen toepassen. Vaak zijn oudere bewoners het slachtoffer van dergelijke onverlaten die met een smoes een woning proberen binnen te komen om geld en goederen te stelen.

In Utrecht kwamen verdachten een woning binnen door zich voor te doen als verpleegkundigen en namen ze bloed af bij de slachtoffers. De slachtoffers werden ondertussen beroofd van hun pinpas of contant geld, zo waarschuwt de politie.

In Amsterdam-Noord werd door zogenaamde medewerkers van een woningbouwvereniging aangebeld en verteld dat de sloten vervangen moeten worden. 'Deze 'medewerkers' zijn soms zelfs gekleed in (gelijkende) bedrijfskleding en dragen (zelfgemaakte) pasjes. De sloten worden wel echt vervangen, maar de daders nemen ook een sleutel mee. Dit doen ze zodat ze daarna makkelijk kunnen inbreken,' aldus de politie.

De politie roept op om mensen die aan de deur komen, niet direct binnen te laten en om te vragen om een identiteitsbewijs. ´Medewerkers van een woningbouwvereniging komen nooit zomaar langs. Daar gaat altijd een brief aan vooraf. Voelt het niet vertrouwd? Bel dan 112, dan kunnen we collega;´s snel inzetten´ aldus politie Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie