De betreffende fiets.
De betreffende fiets. Politie Basisteam Amstelveen

Jongens in Bankras/Kostverloren betrapt bij doorzagen van fietsslot met slijptol

2 april 2024 om 14:27 Overig

AMSTELVEEN De afdeling handhaving van de gemeente heeft op Tweede Paasdag rond 17.00 uur twee jongens betrapt die in de wijk Bankras/Kostverloren bezig waren om met een slijptol het slot van een fiets door te zagen. De handhavers waren ter plaatse gekomen nadat er een melding binnen was gekomen over een fiets die in de bosjes zou liggen op het Westelijk Halfrond in Amstelveen. De jongens sloegen direct op de vlucht en gingen ervandoor op een fatbike.

Handhaving gaf dit direct door aan de politie en toevallig reed een surveillancewagen in de buurt. Op het moment dat de agenten het signalement van de twee verdachten doorkregen, zagen zij twee jongens op een fatbike die daaraan voldeden. De politie hield de jongens staande in afwachting van de handhavers. Toen zij gearriveerd waren , bevestigden zij dat dit de betreffende jongens waren.

De politie heeft de twee aangehouden en overgebracht naar het bureau. De fiets is in beslag genomen. De politie is alleen nog op zoek naar degene die de fiets huurt. Het betreft namelijk een Swapfiets die hoogstwaarschijnlijk door iemand gebruikt wordt. Wie de fiets herkent, wordt verzocht zich te melden op het politiebureau in Amstelveen of te bellen naar 0900-8844 met vermelding van het registratienummer 2024076446.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie