Afbeelding
VLN Nieuws

Blokkade A10-zuid door Extinction Rebellion weer voorbij, ruim 300 aanhoudingen

24 februari 2024 om 15:40 Overig

BUITENVELDERT De blokkade van de A10-zuid door klimaatactivisten van Extinction Rebellion was zaterdagmiddag rond 14.15 uur weer voorbij nadat de politie de actievoerders van de snelweg had verwijderd. Ruim driehonderd klimaatactivisten zijn daarbij aangehouden. Eerder werden er al 27 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee gevaar creëerden in het verkeer. De blokkade vond plaats ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor. Ze eisen dat ING stopt met financiering van de fossiele industrie.

Rond  12.00 uur gingen de eerste demonstranten het talud op en stonden klaar om daar de snelweg op te gaan. Om 12.15 uur gingen ze daar ook toe over. Ook waren er fietsers van de actiegroep die de A10 op gingen. Binnen een uur gaf burgemeester Halsema van Amsterdam het bevel om de demonstratie te ontbinden. De demonstranten werden daarop verwijderd door de politie.

Het was de tweede keer in korte tijd dat klimaatactivisten de A10 blokkeerden. Eerder deden zij dat ook al enkele uren op 30 december. Toen greep de politie pas later in.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie