Afbeelding
Politie.nl

Straatroof en pogingen daartoe bij Pinoké in Amsterdamse Bos

19 januari 2024 om 13:27 Misdaad

AMSTELVEEN Er heeft woensdag een straatroof in de omgeving van hockeyvereniging Pinoké in het Amsterdamse Bos plaatsgevonden. Een vrouw werd daarbij onder bedreiging van een mes gesommeerd om haar telefoon af te staan. Dat meldt 1Amstelveen, die eerder per abuis meldde dat de straatroof donderdag had plaatsgevonden. Woensdag vonden er aan het eind van de middag ook een andere poging tot straatroof plaats. Hockeyvereniging Pinoké heeft (jeugd-)leden in verband met de incidenten dringend opgeroepen om alleen nog in groepjes naar  trainingen en wedstrijden van de club te komen. Ze krijgen het advies om bij voorkeur zelfs met het hele team het Amsterdamse Bos in of uit te lopen/te fietsen.

Volgens 1Amstelveen is woensdagavond een moeder van een van de spelers met een mes bedreigd op de fietspaden tussen de velden van de club. Zij werd volgens de lokale omroep gesommeerd om haar telefoon af te geven en heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. 

POGINGEN TOT STRAATROOF

Het Parool meldde gisteren al dat er woensdag aan het eind van de middag twee pogingen tot straatroof in de omgeving van hockeyclub Pinoké hebben plaatsvonden. Bij het eerste incident waren volgens het dagblad twee 12-jarige jongens het slachtoffer. Twee mannen eisten dat zij hun telefoons en waardevolle spullen moesten afgeven, anders zouden ze een mes tevoorschijn halen. Toen een groep hockeyers aan kwam fietsen, gingen de mannen er echter vandoor. Bij het tweede incident probeerden twee jongens die met een mes dreigden, de telefoon uit de handen van een trainster van hockeyclub Pinoké te trekken. Nadat zij flink had geschreeuwd tegen de overvallers, gingen zij er vandoor, zo meldt Het Parool.

EXTRA TOEZICHT

De politie en de afdeling Handhaving van de gemeente houden extra toezicht in het Amsterdamse Bos na de incidenten die hebben plaatsgevonden rond de sportverenigingen in het noordelijk deel van het bos. Wethouder Herbert Raat (Handhaving) liet weten dat ook de burgemeester op de hoogte is en dat de kwestie zeer serieus wordt genomen. “Ook de politie zit er bovenop.” Hij roept net als Pinoké iedereen op die  onverhoopt in een onveilige situatie terecht is komen. om daarna een veilige plek op te zoeken en direct 112 te bellen om de betreffende locatie door te geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie