Afbeelding
Politie.nl

Drie vrouwen aangehouden na groot onderzoek inbraken Amstelveen

22 november 2023 om 13:00 Misdaad

AMSTELVEEN Politieteam Amstelveen heeft drie vrouwen aangehouden na een groot onderzoek naar meerdere inbraken in Amstelveen. De buit bestond vaak uit designertassen of sieraden. Na de aanhoudingen zijn er doorzoekingen gedaan in de woningen van deze verdachten. De politie heeft meerdere goederen gevonden die vervolgens in beslag zijn genomen. 

Het onderzoek werd ingesteld nadat meerdere inwoners aangifte van inbraak hadden gedaan. De inbrekers drongen daarbij de woning binnen via de achterzijde van het huis, bijvoorbeeld via een schuifpui of keukendeur. Politie Amstelveen heeft veel gerechercheerd, buurtonderzoeken gedaan en camerabeelden bekeken. Op 11 november werden vervolgens de drie vrouwen aangehouden die de politie in verband brengt met meerdere inbraken. 

Na de aanhouding zijn er doorzoekingen gedaan in hun woningen. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zij blijven voorlopig vastzitten. “We zijn heel blij met alle hulpvaardige bewoners die camerabeelden hebben uitgekeken en aan ons hebben overgedragen,” zo laat de politie op haar Facebook-pagina weten. ‘Uiteraard gaat ons onderzoek door’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie