Babbeltruc.
Babbeltruc. Archief

Politie Amstelveen houdt verdachte babbeltruc heterdaad aan

16 november 2023 om 16:09 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft afgelopen maandag een man aangehouden die bij een babbeltruc een pinpas afhandig had gemaakt bij een inwoner. Deze kreeg twijfels en schakelde de politie in.

Een zogenaamde medewerker van de Fraudehelpdesk belde de man op met de mededeling dat criminelen geld van zijn rekening probeerden te halen. De man kon dit voorkomen door zijn pinpas en code af te geven aan ‘een agent in burger’. Op de afgesproken tijd stond er een onbekende man voor de deur. De melder gaf zijn pinpas mee, met de verkeerde pincode. Op het moment dat het pinnen niet lukte, werd de man opnieuw gebeld door de ‘helpdesk’. Hierop gaf de inwoner aan dat hij vergeetachtig was en dat hij de code in een enveloppe bij de voordeur zou leggen. Agenten waren op dat moment al in de woning van de man, de verdachte kon worden aangehouden nadat deze niet veel later terug kwam voor de juiste pincode. 

“Op het moment dat de verdachte de enveloppe pakte, deden wij de voordeur open en hebben wij de verdachte aangehouden. Tijdens de fouillering troffen wij de eerder gestolen pinpas aan. Deze pinpas is in beslag genomen”, aldus politie Amstelveen.

 ”Je bank zal nooit vragen om inloggegevens of pincodes. Bij verdachte activiteiten zal de bank je rekening blokkeren, je hoeft nooit geld over te maken naar een ‘veilige rekening’. Ook komen wij als politie je pinpas niet ophalen. Trap er niet in! Ben je toch slachtoffer geworden van een babbeltruc? Doe dan altijd aangifte!”, zo waarschuwt de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie