Afbeelding
VLN Nieuws

Inval in flat Fideliolaan Amstelveen onderdeel internationaal onderzoek naar plofkraken

16 november 2023 om 12:00 Misdaad

AMSTELVEEN De inval die woensdagochtend plaatsvond in een flatwoning aan de Fideliolaan in Amstelveen, maakt onderdeel uit van een gezamenlijk internationaal onderzoek naar plofkraken door de politie eenheid Noord-Holland en de Duitse politie. In dat kader zijn woensdag diverse panden in Nederland doorzocht, waaronder de woning in Amstelveen waar explosieven werden aangetroffen. In verband met de vondst van deze explosieven werden vijf aangrenzende woningen ontruimd. Bij de invallen in de diverse panden werden ook grote geldbedragen aangetroffen. 

In verband met de vondst va de explosieven in de flatwoning in Amstelveen kwam de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie ter plaatse. Die heeft de explosieven op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Meer informatie over het onderzoek, de aanhoudingen en de doorzoekingen zal vanmiddag worden gegeven. De politie in Osnabrück in Duitsland houdt dan om 13.30 uur een persconferentie. Deze wordt live gestreamd via het Facebook-account van Polizei Osnabrück.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie