Afbeelding
Polite.nl

Politie houdt verdachte diefstal aan na melding alerte buurtbewoners in Keizer Karelpark

12 november 2023 om 11:15 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft zaterdag in de wijk Keizer Karelpark een man aangehouden die verdacht wordt van diefstal. Dat meldt de politie Amstelveen op Facebook.

De politie kreeg al eerder die ochtend een melding van alerte buurtbewoners dat er een man aan diverse auto’s zou hebben gevoeld bij het Veenendaalplein. Na een zoektocht, trof de politie de man aan die aan het signalement voldeed. Omdat er niks strafbaars kon worden vastgesteld, mocht de man weer gaan. Na een ronde door de wijk, troffen agenten dezelfde man opnieuw aan. 

Een buurtbewoner komt op dat moment naar de agenten toe met het verhaal dat er spullen uit zijn auto zijn verdwenen en dat de dag ervoor zijn fiets is gestolen. Agenten vermoeden dat de eerder gecontroleerde man er mogelijk iets mee te maken heeft. Deze man rende hierop een woning in. 

De aanwezige agenten zetten daarop de woning af, zodat de man niet kan ontsnappen. Een buurtbewoner laat de agenten camerabeelden zien waarop de betreffende man te zien is. Hierop besluiten de agenten met machtiging de woning te betreden en de man aan te houden. 

In de woning worden diverse spullen aangetroffen, die van diefstal afkomstig waren. Na een doorzoeking in de woning troffen de agenten nog meer gestolen goederen aan. Deze spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De politie waarschuwt dat het loont om altijd aangifte te doen van gestolen spullen: “Alleen dan kunnen wij gestolen goederen opsporen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie