De opgespoorde Knaap-fiets die zondagavond was buitgemaakt bij een straatroof op het Kazernepad.
De opgespoorde Knaap-fiets die zondagavond was buitgemaakt bij een straatroof op het Kazernepad. Politie Amstelveen

Verdachte van straatroof op Kazernepad aangehouden in Amsterdam-Zuid

18 september 2023 om 21:14 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft een verdachte van een zondagavond op het Kazernepad in Amstelveen gepleegde straatroof aangehouden in Amsterdam-Zuid. De verdachte werd opgespoord met behulp van de GPS-tracker waarvan de bij de straatroof buitgemaakte fiets was voorzien. 

De straatroof vond zondagavond rond 20.55 uur op het Kazernepad plaats ter hoogte van de Molenweg. Een dag eerder was er op Kazernepad ook aan straatroof gepleegd. Net als de dag ervoor, kwamen er twee jongens op een bromfiets op het slachtoffer af. Een van hen had ook deze keer krukken bij zich.  De bijrijder stapte af en vroeg aan het slachtoffer of hij een proefrit mocht maken op zijn fiets. Het slachtoffer wist al hoe laat het was en gaf zijn fiets mee uit angst. 

Hierna gingen de de twee verdachten er vandoor op de gestolen fiets van het merk Knaap en de bromfiets waarmee zij waren gekomen.De Knaap-fiets was echter voorzien van een GPS-tracker. De verzekering kon mee kijken waar de fiets zich bevond. De fiets was inmiddels in Amsterdam Zuid. In samenwerking met politiecollega’s van het hele district Zuid, heeft politie Amstelveen de fiets gevonden en één van de verdachte aangehouden. 

De Knaap-fiets is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het slachtoffer zal later zijn fiets terugkrijgen. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte. Wie  getuige is geweest van dit incident of mogelijk één van de verdachte op beeld heeft, wordt verzocht contact met de politie op te nemen en daarbij het zaaknummer 2023211231 te vermelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie