Het bedrijventerrein aan de Veilmeesterweg.
Het bedrijventerrein aan de Veilmeesterweg. VLN Nieuws

Politie vraagt om info in onderzoek explosie bij bedrijfspand Amstelveen

26 mei 2023 om 15:54 Misdaad

AMSTELVEEN De politie is op zoek naar meer informatie met betrekking tot een explosie die in nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei plaatsvond bij een bedrijfspand aan de Veilmeesterweg in de Legmeerpolder in Amstelveen. Het pand raakte bij die explosie beschadigd. Op het moment van de explosie waren er mensen aanwezig in het pand, maar gelukkig is niemand gewond geraakt.

Rond 03.45 uur kwam een persoon op een scooter uit de richting Noorddammerweg aangereden. Deze persoon stapte van zijn scooter af en plaatste een explosief voor het rolluik van het bedrijfspand. Het explosief ging af waarbij schade aan het rolluik ontstaat. De persoon op de scooter vluchtte kort na de explosie in de richting van de Noorddammerweg. 

PAND AL EERDER BESCHOTEN

De recherche is direct een onderzoekt gestart. Het rechercheteam wil daarom graag in contact komen met mensen die meer weten over wie het explosief heeft geplaatst en mensen die meer weten over de toedracht  van een mogelijk achterliggend conflict. Naar aanleiding van deze explosie is het bedrijfspand tijdelijk gesloten. In oktober 2022 is het pand al tweemaal beschoten.

Wie over beeldmateriaal beschikt van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen, wordt gevraagd om contact op te nemen met het onderzoeksteam. Dat geldt ook voor iedereen die iets gezien of gehoord heeft dat het onderzoek verder zou kunnen helpen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Foto: VLN Nieuws

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie