Afbeelding
Politie.nl

Ook verdachte uit Amstelveen aangehouden wegens geweld station Bijlmer ArenA

8 mei 2023 om 16:31 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft zes minderjarige jongens aangehouden in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer ArenA op vrijdagavond 5 mei. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Van de zes verdachten kwamen vijf zich zelf bij de politie melden.

De politie roept alle andere verdachten in deze zaak op zich ook zelf te melden en daarmee te voorkomen dat hun beelden op een later moment mogelijk getoond worden in het onderzoek naar deze zaak.

SLACHTOFFER NOG ONBEKEND

Het ernstige geweldsincident vond rond 21.25 uur vrijdagavond plaats. Een grote groep personen sloeg en schopte een nog steeds onbekend slachtoffer op een perron van het station, onder andere tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd. Politieagenten troffen nadat het incident gemeld werd ter plaatse geen slachtoffer meer aan. Wie hij is, is ook op dit moment helaas niet duidelijk. De politie heeft al verschillende oproepen aan hem gedaan om zich te komen melden, maar zonder resultaat.

Over een eventuele toedracht van het forse geweld staat op dit moment nog niets concreets vast. De recherche heeft begrepen dat er verschillende verhalen rondgaan over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Niet al deze informatie wordt ook met de politie gedeeld.

ONDERZOEK GAAT VERDER

Het onderzoek naar de poging doodslag gaat ook na de zes aanhoudingen in volle gang verder. Ondertussen heeft de recherche op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in kaart kunnen brengen, maar zij zijn nog niet allemaal aangehouden. 

Zaterdagavond 6 mei verspreidde de politie van een aantal verdachten – in verband met hun vermoedelijke jonge leeftijd – al onherkenbaar gemaakte beelden. Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden, zo waarschuwt de politie. Ook van andere onbekende verdachten kunnen (on)herkenbare beelden getoond gaan worden indien nodig.

Wie informatie over deze zaak heeft, kan dat doorgeven via 0900-8844 of het online tipformulier. het zaaknummer is 2023099681. Anoniem melding doen, kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of meldmisdaadenoniem.nl.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie