Tijdens de rellen werden ook de wachthuisjes op tramhalte Sacharovlaan in Westwijk vernield.
Tijdens de rellen werden ook de wachthuisjes op tramhalte Sacharovlaan in Westwijk vernield. Archief BDU

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan rellen in Amstelveen

18 januari 2023 om 14:52 Misdaad

AMSTELVEEN Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond aandacht besteed aan de ongeregeldheden die in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober plaatsvonden rond een partycentrum op bedrijventerrein Legmeer. De politie is nog op zoek naar 11 relschoppers. Zij gooiden stenen naar agenten, vanaf tramhalte Sacharovlaan in Amstelveen. Vermoedelijk hebben de relschoppers de Eritrese nationaliteit.

De ongeregeldheden vonden plaats na een besloten feest bij een partycentrum aan de Touwslagerij in Amstelveen. Daar trad een Eritrese zanger op. Er kwamen veel meer bezoekers op het feest af dan er naar binnen konden, waarna een deel van de menigte zich tegen de beveiligers keerde.Voor aanwezige politieagenten was het een angstige nacht. In het donker konden ze de stenen niet zien aankomen. Eén agent werd geraakt en raakte gewond.

De politie heeft die nacht 25 aanhoudingen verricht. De verdachten hebben de Eritrese nationaliteit en zijn bijna allemaal rond 20 jaar oud. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een deel van de relschoppers wordt nog gezocht. 

Opsporing Verzocht vertoonde ook beelden van de ongeregeldheden en riep kijkers op om zich te melden als ze een of meer van de personen op de beelden herkenden. Tips doorgeven aan de politie kan via tips.amstelveen@politie.nl, de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000 en Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34.

De beelden van Opsporing Verzocht


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie