De Wieringerstraat waar het schietincident plaats vond in .
De Wieringerstraat waar het schietincident plaats vond in . Politie.nl

16-jarige aangehouden voor dodelijk schietincident Amstelveen

12 januari 2022 om 18:47 Misdaad

AMSTELVEEN (ANP) - De politie heeft dinsdag een 16-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van een man op straat in Amstelveen eind december. Een dag na het schietincident hield de politie al twee Amsterdammers van 21 en 22 jaar oud aan.

De fatale schietpartij gebeurde op 22 december in de Wieringerstraat in Amstelveen. Het slachtoffer was een 56-jarige man uit Almere en een bekende van de politie. Die liet eerder weten rekening te houden met een mogelijke afrekening in het criminele circuit.

De tiener die dinsdag is aangehouden, zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De jonge verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De 22-jarige man die eerder werd aangehouden is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte, meldt de politie. De 21-jarige verdachte hoorde van de rechter-commissaris dat hij veertien dagen langer vast moest zitten. Dat voorarrest is inmiddels verlengd met negentig dagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie