Afbeelding
Politie.nl

Overvaller avondwinkel Amstelveen nu verdacht van moord in Heerlen

12 januari 2022 om 14:00 Misdaad

AMSTELVEEN (ANP) - Duitsland levert een verdachte van een moord in Heerlen woensdag over aan Nederland. Deze 30-jarige Zouo A. wordt verdacht op 13 november vorig jaar in Heerlen een man doodgeschoten te hebben. Het is niet voor het eerst dat A. van een dodelijk misdrijf verdacht wordt. Hij overviel in 2007 op 16-jarige leeftijd in Amstelveen de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan en stak daarbij een 62-jarige medewerker neer die later in het ziekenhuis overleed. Daarvoor werd hij veroordeeld tot drie jaar jeugddetentie met tbs.

A. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van moord of doodslag, liet het Openbaar Ministerie in Limburg weten. Eerder zei de politie al dat de man als gevaarlijk te boek staat. Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De man vluchtte na de schietpartij naar Duitsland, waar hij op 20 december in Wassenberg, vlakbij Roermond, werd opgepakt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie