Afbeelding
Politie.nl

Verdachte van mishandelen agent bij cellencomplex weer vrij

7 januari 2022 om 13:30 Misdaad

AMSTERDAM (ANP) De 47-jarige man uit Amstelveen die zondagavond een politieagent zou hebben mishandeld bij een cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost, is weer op vrije voeten. “Er is op dit moment te weinig bewijs om hem voor te geleiden aan de rechter-commissaris”, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De man blijft verdachte en het onderzoek gaat door.

Bij het cellencomplex aan de Flierbosdreef was zondag een groep van zo’n dertig demonstranten samengekomen om de vrijlating te eisen van verdachten die eerder op de dag waren aangehouden tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Die demonstratie was gericht tegen het coronabeleid.

Meerdere personen uit de groep verklaarden ‘veteraan’ te zijn. De groep verzamelde zich volgens de politie rond 20.30 uur bij het arrestantencomplex. Toen de agent aan het einde van zijn dienst in de auto wilde stappen zou hij zijn bedreigd door een vrouw uit de groep. De man uit Amstelveen zou de politieman vervolgens hardhandig uit de auto hebben getrokken en hem daarna hebben geschopt. De agent moest met zwaar letsel naar het ziekenhuis.

“Het is nog niet duidelijk wat er nu precies gebeurd is”, zegt de woordvoerder van het OM. De mishandelde politieagent, de beschikbare bewakingsbeelden en de verklaring van de verdachte bieden volgens justitie niet voldoende duidelijkheid. “Het onderzoek gaat voort. Zo zal er onder meer worden gekeken of er meer beeldmateriaal is en of er nog meer getuigen zijn. Zodra het onderzoek is afgerond zal er een beslissing over wel of niet vervolgen worden genomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie