Na de schietpartij wordt de straat afgezet en onderzocht.
Na de schietpartij wordt de straat afgezet en onderzocht. EVL/Rob Franken

Twee mannen aangehouden voor dodelijk schietincident Amstelveen

25 december 2021 om 10:30 Misdaad

AMSTELVEEN De politie heeft donderdag 23 december twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident, afgelopen woensdag op de Wieringerstraat, waarbij een 56-jarige man uit Almere omkwam nadat hij op straat was neergeschoten.

Het rechercheteam kwam de verdachten, Amsterdammers van 21 en 22 jaar, op het spoor. Een arrestatieteam kon het duo vervolgens rond 16.00 uur in Amsterdam Oost aanhouden. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak. De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen. Hij zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het TGO-team gaat verder met het onderzoek.

GETUIGEN De eerdere oproep voor camerabeelden en getuigen geldt nog steeds. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting aan de Wieringerstraat in Amstelveen wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook andere informatie is welkom en kan telefonisch worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kan gebruik worden gemaakt van het tipformulier op de site van de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie