De Wieringerstraat is na het schietincident afgezet.
De Wieringerstraat is na het schietincident afgezet. Politie.nl
Update:

Slachtoffer van de schietpartij in de Wieringerstraat is een bekende van de politie

23 december 2021 om 16:00 Misdaad

AMSTELVEEN Een 56-jarige man uit Almere werd woensdagochtend neergeschoten op de Wieringerstraat. Hij overleed niet veel later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens Het Parool gaat het om de veroordeelde Itzhak Meiri. De man staat volgens de krant al jaren op een dodenlijst.
Itzhak Meiri is een bekende naam in de criminele wereld. Hij werd in 2008 veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf voor de afpersing van zakenlieden uit Amsterdam. Hij zou hen hebben bedreigd met geweld en verkrachting. De politie onderzoekt nu de exacte toedracht van het schietincident en de aanleiding ervoor.

Buurtbewoners werden woensdag rond 10.50 uur opgeschrikt door (meerdere) knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof. 

SIGNALEMENT Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in een zwarte blouse, spijkerbroek en een zwarte muts. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook andere informatie is welkom. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie