De politie doet onderzoek bij de overvallen telefoonwinkel van KPN in het Stadshart.
De politie doet onderzoek bij de overvallen telefoonwinkel van KPN in het Stadshart. Foto EVL/Rob Franken

Twee verdachten aangehouden na overval op telefoonwinkel in Stadshart Amstelveen

29 oktober 2021 om 12:01 Misdaad

AMSTELVEEN Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een overval gepleegd op een telefoonwinkel van KPN in het BInnenhof in Stadshart Amstelveen. Bij de overval raakte niemand gewond. Bij zoekactie naar de daders werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden in de Traviatastraat nabij het Bankrashof.

Na de overval werd er via Burgernet een oproep aan het publiek gedaan om naar de daders van de overval uit te kijken die er per scooter vandoor waren gegaan. Het ging om twee personen met zwarte kleding die tijdens de overval beiden mondkapjes droegen. Een van de twee had een grote tas bij zich. Burgernet waarschuwde het publiek om de daders niet zelf te benaderen, maar riep op om het alarmnummer 112 te bellen. 

De politie heeft de verdachten aan kunnen houden in de wijk Bankras. Op verschillende plekken zijn goederen aangetroffen die waarschijnlijk tijdens de overval waren buitgemaakt. De politie doet ter plaatse verder onderzoek.  

Twee dagen geleden maakt KPN bekend dat het bedrijf de voorraad smartphones uit meerdere van zijn winkels in Amsterdam verwijderd vanwege een recente reeks overvallen in de stad. “We hopen dat het een tijdelijke maatregel is.  Men kan nog wel langskomen voor advies of om demonstratietoestellen te gebruiken. Klanten kunnen alleen niet direct met een nieuwe telefoon naar buiten lopen,” aldus een woordvoerder van KPN.  Volgens KPN konden klanten nog wel langsgaan bij de andere winkels van de telecomprovider in de regio Amsterdam. Blijkbaar maken criminelen nu ook van die mogelijkheid gebruik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie