Afbeelding
Politie.nl

Gedumpt drugsafval aangetroffen bij Langs de Akker in Amstelveen

16 september 2021 om 11:45 Misdaad

AMSTELVEEN In de bosjes bij Langs de Akker in Amstelveen is woensdag 15 september drugsafval aangetroffen. De politie zoekt getuigen.

Een medewerker van de gemeente Amstelveen trof in de bosjes een grote IBC container, met een laagje stinkende vloeistof erin. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse gekomen en heeft metingen gedaan. Hieruit bleek dat het om drugsafval gaat. De brandweer heeft ook onderzocht of de stof de grond is ingegaan. Dit bleek niet het geval. Specialisten van Forensische Opsporing hebben ter plekke de sporen veilig gesteld.

GETUIGEN GEZOCHT Team Milieu van de politie doet onderzoek naar de herkomst van het drugsafval en zoekt getuigen. Graag willen zij weten hoe lang de container daar heeft gelegen en waar hij vandaan komt. Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Mogelijk zijn er mensen die in de avonden en nachten voor woensdag 15 september iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen, in de omgeving van Langs de Akker. Zijn kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Bellen kan ook anoniem op 0800-7000. Wie beelden of tips heeft, kan die met het onderzoeksteam delen via het tipformulier.

SCHADELIJK Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.
Wie getuige is van een illegale dumping, wordt verzocht dan de politie te bellen via 112. Het is daarbij wel zaak dat de eigen veiligheid voorop staat. Maak als het kan een foto, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. Melden kan ook via Meld Misdaad anoniem: 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie