Afbeelding
Archief

Tweetal aangehouden voor seksuele uitbuiting

2 maart 2021 om 18:15 Misdaad

AMSTELVEEN Twee Roemenen die verdacht worden van seksuele uitbuiting zijn vandaag in Amsterdam en Amstelveen gearresteerd, meldt de politie. De mannen, 29 en 40 jaar, zouden in Nederland misbruik hebben gemaakt van een aantal Oost- en Zuid-Europese vrouwen.

De politie vermoedt dat de verdachten vrouwen in de illegale prostitutie lieten werken en vervolgens een groot deel van hun inkomsten moesten afdragen. Bij de drie uitgevoerde politiedoorzoekingen werden meerdere vrouwen gevonden die mogelijk seksueel uitgebuit werden door de twee. Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers de Roemenen precies hebben gemaakt. De arrestatie komt voort uit een onderzoek naar mensenhandel tussen verschillende politie-eenheden en gemeentes, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst.

Volgens de coördinator van het onderzoeksteam bestaat het vermoeden dat de verdachten niet als individuen werkten. Zij zouden onderdeel zijn van een crimineel netwerk dat in heel Nederland opereert. “De slachtoffers hebben soms niet in de gaten hoe erg er misbruik van hen wordt gemaakt”, zegt de onderzoekscoördinator. “We hopen daarom dat mensen zich realiseren dat je als gebruiker van illegale prostitutie ook kan bijdragen aan georganiseerde mensenhandel en de uitbuiting van kwetsbare vrouwen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie