Afbeelding
Archief

Waarschuwing tegen babbeltrucs over coronavirus

26 februari 2020 om 15:07 Misdaad

REGIO De politie en ouderenbonden waarschuwen tegen een nieuwe babbeltruc. Mensen bellen bij ouderen aan en proberen bij hen binnen te komen door zich voor te doen als medewerker van een ziekenhuis dat onderzoek doet naar het coronavirus. De ANBO en politie waarschuwen om deze mensen vooral niet binnen te laten. 

"Helaas wordt één op de vijf senioren lastig gevallen met babbeltrucs," zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "En veel mensen trappen er helaas toch in. Criminelen komen steeds met nieuwe babbeltrucs om mensen geld afhandig te maken of te beroven. Een paar maanden geleden kwamen nep-verpleegkundigen bij senioren aan de deur die zogenaamd bloed wilden afnemen. Afgelopen maand werden meer dan tweehonderd ouderen slachtoffer van mensen die ouderen opbelden en zeiden dat ze van de Belastingdienst waren. En nu proberen oplichters om het met het coronavirus bij mensen binnen te komen. Het is ongelofelijk, maar het gebeurt. En daarom waarschuwen we iedereen om alert te zijn en niemand binnen te laten."

Net als bij de telefonische babbeltrucs van mensen die delen alsof ze verpleegkundige of van de Belastingdienst waren, komt er ook niemand aan de deur om te onderzoeken of men het coronavirus heeft. Liane den Haan: "Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd aan de deur voor een onderzoek. Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld dit bij de politie!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie