Afbeelding
Politie.nl

Politie leent bewegingsmelders uit voor bewaken woning vakantiegangers

19 april 2022 om 13:27 Inbraak

AMSTELVEEN Met de meivakantie in aantocht meldt politie Amstelveen dat het team over een aantal bewegingsmelders beschikt die in bruikleen worden uitgegeven. Met de melders kunnen woningen bewaakt worden bij afwezigheid van bewoners. De politie leent de melders uit aan bewoners van gebieden waar de kans op inbraak groot is. De betreffende gebieden worden bepaald in overleg met het inbrakenpreventieteam in Amstelveen. Om in aanmerking te komen voor een bewegingsmelder moeten bewoners minimaal twee dagen afwezig zijn.

Daarnaast gelden nog twee voorwaarden. Zo mogen er geen huisdieren aanwezig zijn in de ruimte waar de bewegingsmelder geplaatst is en mag ook niemand de woning binnenkomen om planten of dieren te verzorgen. Deze voorwaarden moeten loze meldingen voorkomen.

De bewegingsmelder detecteert beweging en warmte. Zodra er beweging in de woning wordt vastgesteld, geeft de melder binnen enkele seconden een melding aan de politie door. De politie kan daardoor snel actie ondernemen.

AANVRAGEN Wie in aanmerking wil komen voor een bewegingsmelder kan een e-mail sturen naar woninginbraken.amstelveen@politie.nl o.v.v. naam, geboortedatum, adres, postcode en telefoonnummer waarop de politie de aanvrager kan bereiken. Ook moet vermeld worden in welke periode de woning leeg staat.

Uiteraard is het ook mogelijk om buiten de schoolvakanties een bewegingsmelder te lenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie